fredag 16. mars 2012

Dag 9, 10 & 11

Stasjonærturkamerat Ingeborg mottok nok en satelittoppringning i går kveld fra Mathisen og Verstergaard. De siste dagene har de vært i et område uten mobildekning, derfor har det ikke dukket opp noen nye innlegg her.

De siste tre dagene har det vært skiftende vær. Veldig skiftende! Dag 9 bestod av både strålende sol og blaut snø. På dag 10 fikk solkremen jobbe skikkelig, og det går rykter om at noen ekstra fregner dukket opp. Dag 11 var det værskifte igjen, helt whiteout. De gikk på kompasskurs i noen få timer, men så kom det så mye vind og lite sikt at det ikke var vits og fortsette. De sleit visstnok litt med og få opp begge telta, men det gikk bra. Heldigvis! Snøen som kom på dag 11, var på grensen til slaps (det er ganske mildt), så nærmest alt tøy ble vått. Da de ringte i går, satt de i teltet og kosefyrte med primusen, og prøvde og tørke klærne sine. Kan se for meg at det var relativt høy luftfuktighet inni der!

Sånn ellers har de det gøy! Det er mye latter, og det eneste tegnet til konflikt som jeg kan se er hvem som får lov til å snakke mest i satelittelefonen.  De er også takknemmlig for å få selskap, og syns det er koselig og høre snakk fra naboteltet.

De hilser til Norsk Navigasjon, og rapporterer at all teknikken fungerer som det skal. TAKK!

De vil også si tusen takk for alle hilsninger og lykkeønskninger som tikker inn på mobilen, internett etc. Ofte har de ikke muligheten til og svare, og de beklager dette. Det er med andre ord bare hyggelig at vi sender de en melding i ny og ne.

Cec og Kjetil hilser til Espen og Jon som har lært de og kosefyre. Hadde hatt blaut tøy hvis ikke!

En siste hilsen kommer til bror Martin - "takk for alt du har hjelpt oss med!"

Hvis det er noen som er overbærende interessert i hvor de befinner seg, er koordinatene: VEST 0404503. 7798156.
3 kommentarer:

 1. Hei Godt å høre at dere er i god behold!
  Fortsatt god tur! Ingrid L

  SvarSlett
 2. Æ like innleggan fra stasjonærturkameraten, takk! Flink og artig skribent;)

  SvarSlett
 3. Dag 12 lagt inn dag 13
  En satelittelefon lørdag 17. mars fortalte at de 2 siste dagene hadde vært fine noe som betød gode etapper. De hadde observert både gaupe og rev og bilde skal presenteres etterhvet. Vi har vært på fjellet uten PC og internett, så derfor denne forsinkede informasjonen.
  Stor hilsen fra Ida og Anders, med godt vær i Telemark

  SvarSlett