mandag 19. mars 2012

Dag 14

På den fjortende dagen på tur ble det også fint vær. Det begynte ikke så bra på morgenen, men finværet kom luskende etter litt. Firerbanden har tatt seg lenger inn i Stabbursdalen, og har fått opplevd dyreriket på nært hold i dag. Både gaupe og rev. Stas!

Det er fortsatt litt småkjekling hvem som får snakke med stasjonærturkameraten i satelittelefonen. Cecilie er ganske rask med å overdøve Kjetil hver gang han prøver seg.  
Sånn ellers er det god stemning i campen. Cec og Kjettå har akkurat vært på besøk hos Camp Hilleberg på kakaokake. Koselig!  Men det er noen få utfordringer. Cecilie har blitt innvadert av lopper! Den høyt elskede Anna-buksa er pakket for godt ned i pulken, den var full av lopper. Hun har fått seg noen skikkelig saftige loppebitt på begge lårene – ikke bra. Hun håper soveposen ikke er rammet av den samme loppeinvaderingen som Anna-buksa.. Det ville vært kjipt. Kjetil på sin side har fått en liten lekkasje i liggeunderlaget sitt. Han håper at han klarer og sove natta gjennom uten og måtte blåse liggeunderlaget opp igjen.  Han har på den andre siden blitt ordentlig brun da, det veier kanskje opp for litt trøbbel med utstyret..?

De vil hilse til mamma Ida og fortelle henne at boksene fungerer supert. En hilsen går også til Magerøy  - de har nå laget sjokolademoussen du gav dem. Den var knall! De vil også hilse til søndasgfotballgjengen. Da de fikk høre at det i dag hadde blitt spilt fotball i shorts og t-skjorte, ble de misunnelig.

Fra Stabbursdalen i Porsanger som bader i en stjerneklar himmel og nordlys, ønsker de alle en god søndagskveld og en god natt. 

2 kommentarer:

  1. Liggeunderlag-problemene vil ingen ende ta bror!?...

    Mulig du har litt for spisse albuer..?

    SvarSlett
  2. Jeg tror lopper trives i varme og må suge blod med jevne mellomrom, for å overleve. Jeg anbefaler derfor lufting av soveposen og anna buksa i frostvær, så mye som mulig. Kan evt grave annabuksa ned i snøen om natta i en plastpose. Vet om noen som putta alle klærne i fryseren i et døgns tid. Vask av klær hjelper antatt også. Helkroppsvask med desinfeksjonssprit er også et forslag.
    Jeg har en naturlig skepsis til disse oppblåsbare underlag etter flere punkteringer, så jeg ville gått på XXL i Masi og kjøpt et av de gamle svarte! Martin ordner sikkert med personalpris!!! Ville i hvert fall forsøkt å skaffe et alternativ så raskt som mulig. (Anders)

    SvarSlett