lørdag 7. april 2012

Dag 33

I dag har vi hatt vår lengste dag på eventuren. Langfredag ble lang ja. Vi er rimelig utslitt nå, samtidig som vi har det bra :)
Gikk gjennom svenskedalen inn til Sverige og det enorme vannet Tornetrask. De 13 km over vannet til Abisko i kveldinga var drygt. Men nå er vi framme på Abisko Turiststasjon her med fellesrom og utedo. Vi gleder oss til dusj og påskeegg i morgen :) Da blir det fiksedag her med forskjellige ting vi vil og må gjøre. Og kanskje dukker det opp et reisebrev hvis de tekniske rammene her er gode nok.

6 kommentarer:

 1. I og med at dere har litt lite kontakt med omverdenen, må jeg overbringe siste nyheter, spesilet til Kjetil.

  ...For flere skogbranner herjer på Kviteseid, og vår lokale kjenning på stedet (Daniel Bentsen) har meldt om at det er fare for store deler av Salvi-produksjonen!

  SvarSlett
 2. Hei på dere på tur.
  Jeg er innom TDC i Århus og sjekker eventuret, på en åpen PC på senter Nord.
  Godt å se at dere er i farta og ca en uke foran skjema. For oss sær i landet er det moro å registrere at "han skjema" har vært raus med dere i planlegginga.
  Vi har sjekka Abisko på kartet her i Århus og dermed er "gamle jas" også oppdatert.
  Vi trenger en telefon fra dere før neste etappe av kajakktransporten er i boks.
  Ønsker god tur videre og hilser fra dama som snart trasker rundt i Cape Town.
  Hilsen fra pappa Anders

  SvarSlett
 3. Hei Cecilie og Kjetil.
  En liten påskehilsen fra oss på hytta. Godt å høre at dere har det bra til tross for mye slit. Her har det vært snøbyger i en uke med skiføre helt ned til sjøkanten. Ikke mye vårstemnng her heller. Venter besøk av Ingeborg senere i dag. Ønsker dere en god påskeaften og god tur videre. Hilsen Vilde, Thomas, Judith og Bernt

  SvarSlett
 4. Shit, dere har gått på de siste dagene! Gratulerer med vel gjennomført etappe. Nå er det bare å lade opp med billig svensk smågodt fra godiskungen og godisprinsen og hele gjengen! Nyt oppladning til ferden videre og GOD TUR inn i Sarek og sørover mot Sulis. Det er en helt all right etappe det også :)
  De er forresten ekstra hyggelige med Norge-på-langsere på Hukasjaure (hvor det er en billig, koselig gamme man kan leige) og Ahkkastugan, om det skulle passe med en visitt når dere passerer...
  Jeg holder fortet på bygg 9 på Dragvoll, har snart skrevet 20 sider siden jeg kom hjem og tror jeg skal klare 20 til før innleveringsfrist. Byggesøknaden er endelig godkjent, så Storesund starter på livsprosjektet etter påsken.

  SvarSlett
 5. Hei Cecilie og Kjetil. En liten påskehilsen fra oss på hytta. Godt å høre at dere har det bra til tross for mye slit. Her har det vært snøbyger i en uke med skiføre helt ned til sjøkanten. Ikke mye vårstemnng her heller. Venter besøk av Ingeborg senere i dag. Ønsker dere en god påskeaften og god tur videre. Hilsen Vilde, Thomas, Judith og Bernt

  SvarSlett
 6. Hei til dere begge, litt mer supplerende opplysninger om UTM'n: Det blå rutenettet på de svenske kartene dere bruker er UTM-rutenettet, og selv om de bruker SWEREF som datum så er det for alle praktiske formål likt WGS84. Alle de svenske fjellkartene som dere bruker bruker samme UTM-sone (nr. 33), som betyr at alle øst-verdier (easting)for turen ned til Sulis/Fauske) vil være større enn 500 000, hvis dere blir i tvil om det. Grunnen til dette er at projeksjonsmeridianen for UTM sone 33 er 15 grader øst, og den lengdegraden går omtrent gjennom Fauske på "sin ferd" mellom syd- og nordpolen. Det betyr at alle posisjoner øst for Fauske vil ha øst-verdier som er større enn 500 000 (som er startverdien på projeksjonsmeridianen...). I Abisko har dere vel easting-vedier mellom 600- og 700 000, mens på ferden til Sulis vil disse minke ned til 545 000. Men som sagt; hovedbudskapet er at dere vil holde dere på samme UTM-sone, hvis dere blir i tvil om kartet eller GPS begynner å vise vilt forskjellige verdier. Fortsatt god påskeaften for dere tar avgårde i morgen!

  SvarSlett