torsdag 5. september 2013

Pilegrimstur

Cecilie var med og arrangerte en pilegrimstur i sommer. Her er en liten turbeskrivelse og mange bilder.


Med overskriftene villige bein, lave skuldre og ekte liv vandret 28 KRIK-pilegrimer fra Selbu til Nidarosdomen.Pilegrimene kom fra hele landet. Også en danske tok turen til Trøndelag etter et tilfeldig søk på nettet. Fellesnevneren var at de alle var unge voksne i alderen 22-35 år med ønske om et pusterom, et livsnært fellesskap, gode samtaler, tid med Gud og bibelpåfyll.
Dette er første gang en slik tur har blitt arrangert i regi av KRIK. Turlederne Ingrid Marie Husby og Cecilie Lund Mathisen ønsket at dagene skulle bli et avbrekk fra hverdagen der man i fellesskap var samlet om det å bevege seg og det å søke Gud. Sammen planla de turen med pilegrimsprest Einar Vegge, som var med på å gi turen innhold underveis, og Rune Bratseth fra Olavsfestdagene, som bidro på det praktiske plan.
Turen startet torsdag kveld med foredrag og samtale med Henrik Syse. Gruppa  vandret så tre dager i strålende trøndervær til det historiske pilegrimsmålet Nidarosdomen. Alle ble oppfordret til å koble av kilometertelling, mobil og klokke underveis, men det kan avsløres for nysgjerrige lesere at dagsmarsjene var på to til tre mil.
Stille vandring, bading, solotid, gruppesamtaler, berikende møter med mennesker, bål, lovsang, morgen- og kveldssamlinger var blant ingrediensene på turen. Hver dag hadde et eget tema. Gitaren var med hele tiden, og deltaker Thor Øyvind Hanssen stod for musiseringen og en pilegrimssang skrevet til turen.

Pilegrimsturen ble avsluttet med konsert med Ole Børud og Samuel Ljungblad og midnattsgudstjeneste i Nidarosdomen sammen med hundrevis av andre pilegrimer. Turen skulle bli en annerledes KRIK-tur. Det ble den også. 

Kveldssamling i Selbu med Rune Bratseth og Henrik Syse

Henrik er en fantastisk formidlerPå vei til morgenbadet
Vertskapet på Granby gård hvor vi startet

Ole Markus


Solotid / Duotid
Stopp ved Mariakirka

Kveldsbad

Konsert med Ole Børdu og Samuel Ljungblad
Midnattsgudstjeneste i Nidarosdomen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar