søndag 30. september 2012

Fjellabstinens

Innerdalen slukker selv de største fjellabstinenser 

Dager: 2
Km: 16 tur/retur. Ca. 4,5 km til vår fine teltplass.
 
 
 
Fredags formiddag kjørte vi fra Trondheim i nydelig høstvær mot Sunndalsøra. Vi hadde fjellabstinenser. Vi hadde lenge snakket om Innerdalen. I følge noen er det tross alt Norges fineste dal. Vi har kikket på Innerdalstårnet og drømt om å gå opp der. Rett før snøen kom til Trøndelag og gjorde oransje til hvitt heiv vi oss rundt.
 
På Dalen parkerte vi bilen og trasket rolig oppover mot Innerdalshytta. Sola begynte å gå ned og etter et par timers gåing hadde vi funnet en teltplass. Området forbi Innerdalshytta er vått, men vi fant et spot som vi anslo som tørr nok. I en stjerneklar og iskald kveld ble det fredagstaco.

Vi våknet til morgensol, rim og fantastiske fjell. Vi var spente på om det i det hele tatt var mulig å gå på Tårnet denne dagen. Hvis en del fuktighet hadde fått lagt seg og blitt til is på vestsida av fjellet, hvor vi skulle gå opp, anslo vi det som umulig å gå på fjellet.

Innerdalen er et nydelig område med majestetiske fjell. Vi kosa oss der vi beskua de hvite toppene, mens vi gikk i rødt og oransj. Etter å ha tatt av fra stien og gått endel høydemeter opp kunne vi konstantere at det var bart og tørt på fjellet. I godt mot fortsatte vi.

Etter to små timer fra teltplassen stod vi på Innerdalstårnet og nøyt en fantastisk utsikt. Turen opp er til tider avanert klyving, men alle Vi kikka ned på nordsiden av fjellet som vi hadde sett så mye på fra teltplassen. Her var det snø og is. Så vi var heldige.

Søndag var det meldt så mye snøvær at vi måtte komme oss hjem før sommerdekka ble testa mer enn vi ville. Dermed tok vi teltet på ryggen igjen og tuslet fornøyde ned mot parkeringsplassen igjen. Vi var så takknemlige for en fantastisk tur, men også for å ha oppdaga et utrolig flott område. Hit må vi tilbake.


Snø og høst

Majestetiske fjell sett fra campen vår

Morgensol, Kjetil, teltet og Innerdalstårnet

MorgenstemningFrokost :)
På vei opp mot Tårnet

Fantastiske kontraster

Ingenting slår fjellvannPå vei mot toppen
Innerdalstårnet er majestetisk
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar